Om oss

HOTELL MED LANGE TRADISJONER


På Heia Gjestegård har vi tatt imot gjester i lang tid – helt fra den gang stedet var skysstasjon for veifarende på tur gjennom Nord-Trøndelag. Mye har forandret seg siden den gang, ikke minst bygningsstandarden. Den gamle gjestfriheten og den koselige atmosfæren har vi derimot prøvd å beholde, og vi skal gjøre det vi kan for at du skal få et trivelig opphold hos oss. Heia Gjestegård ligger langs E6 13 km. sør for Grong sentrum. Vi har 31 lyse og trivelige rom, 10 hytter og konferansefasiliteter med alle tekniske hjelpemidler. Kro, spisesal og bar med alle rettigheter.

Historien: Samme slekt i 6 generasjoner.

Den første bosettinga på Heia lå 50m vest for den nåværende Heia Gjestegård. Det var Sigrid Opsal fra Gausdal og Hans Væren fra Grong som bygget seg en heim like ved Rausjøen i 1855. De fikk 4 barn.

Den yngste, Iver Samuel, ble værende på heimplassen. Han giftet seg med Gurine Gjevranplass fra Stod.

I 1910 bygde de et større bolighus på stedet der gjestegården ligger i dag. De begynte med skysstasjon og overnatting for vegfarende. (i baren ved resepsjonen, kan en se den gamle tømmerveggen fra den gang) Det ble i tillegg drevet med jakt og fiske. Deres datter, Henriette, gift med Bernt Dravland fra Snåsa, overtok i 1919, utvidet og moderniserte, og hadde husdyr i tillegg.

Utvidet gjorde også neste generasjon, datter Gunvor, gift med Karl Duun fra Grong, da de overtok drifta i 1953. Da hadde turisttrafikken økt, og de slutta med gårdsdrifta. Vinterstid ble det holdt mange ski samlinger og skirenn. Deres datter, Ann Helen, giftet seg med Jarle Sandstad fra Snåsa. De overtok drifta i 1974. 2 år senere ble den nye E6 åpnet, og det ble klart for nye utvidelser over den gamle hovedvegen. Ny kro, spisesal, festsal og resepsjon. Og senere 30 gjesterom og kurslokaler som skulle matche den store pågangen av kurs og konferanser.

I 2004 overtok deres datter, Eli Ann og Jostein Kinderås fra Snåsa, driften av Heia Gjestegård. Arverekken har således gått fra jente til jente i de siste 4 generasjonene.


Heia Ligger ved den gamle Pilgrimsleien mot Nidaros. Handelstrafikken over Heia i perioden 1840 til 1890: - om disse turene er det skrevet:

” Det var ikke saa sjelden i den tid reisen til Lofoten foregikk, at 10 til 20 hestelæs av lofotvarer gikk over til Snaasheia paa samme dag; ja, det hændte sig engang, at 21 skyss-hester med læss matte overnatte paa Heia paa grund af snefald og tungt føre.”MAT OG DRIKKE


Vårt kjøkken tilbyr et variert utvalg av middagsretter, lunsj, småbrød og kaker.

Gjestegårdens omgivelser setter sitt preg på menyen.

Det serveres tradisjonelle retter av blant annet elg, rein, får og laks.

Mye av det vi selger produserer vi selv, blant annet vår populære karamellpudding.

Det er sitteplasser til 100 personer innendørs og på terasse.

Vår sommerkro er åpen 17. Mai til først i September.


AKTIVITETER


Med en beliggenhet på 218 meter over havet og med et stabilt innlands-klima, har gjestegården normalt skiføre fra desember til april. Mil på mil med preparerte løyper står til disposisjon.

4 km. lenger nord ligger Grong Skisenter.

Om sommeren gir omgivelsene rike muligheter for turgåing, jakt og fiske. Det nærmeste ørretvannet ligger bare et steinkast fra gjestegården.

For laksefiskere er ikke veien lang til Namsen – “The queen of rivers”.

Heia Gjestegård AS

Heiavegen 1234

7870  GRONG

Ring oss:

40 44 28 45